Sastojci:Pileće belo meso(ili meso po izboru), brašno, so, biber,
mirodjija, malo ulja.
Za knedle: 2 suve zemičke,
1 jaje,
malo mleka,
so i biber, peršun i brašno.Priprema:
Meso malo izlupati pa posoliti i pobiberiti, zatim uvaljati u brašno.
Zagrjati ulje, pa na vrelom ulju ispeći obe strane. Zatim dodati sitno iseckanu merodjiju,
i podliti sa malo vode da se dinsta. Dinstati dok meso ne omekša.
Zemičke iseckati ne kockice i ispeći ih na malo ulja u tiganju.
Kada porumene skinuti ih sa vatre i preliti ih sa malo mleka pa ih
ostaviti da se ohlade kako bi upile mleko. Posle toga dodati iseckan peršun,
1 jaje, so biber i brašna koliko primi masa.
U sud sa proključalom vodom iskuvati knedle.
Prijatno!
mirodjija, malo ulja.
Za knedle: 2 suve zemičke,
1 jaje,
malo mleka,
so i biber, peršun i brašno.Priprema:
Meso malo izlupati pa posoliti i pobiberiti, zatim uvaljati u brašno.
Zagrjati ulje, pa na vrelom ulju ispeći obe strane. Zatim dodati sitno iseckanu merodjiju,
i podliti sa malo vode da se dinsta. Dinstati dok meso ne omekša.
Zemičke iseckati ne kockice i ispeći ih na malo ulja u tiganju.
Kada porumene skinuti ih sa vatre i preliti ih sa malo mleka pa ih
ostaviti da se ohlade kako bi upile mleko. Posle toga dodati iseckan peršun,
1 jaje, so biber i brašna koliko primi masa.
U sud sa proključalom vodom iskuvati knedle.
Prijatno!
Mmmm,njami.Na oko izgleda fenomenalno,možeš i miris da osetiš,mogu da zamislim kako je kad ga staviš ispred sebe,vredi probati.
ОдговориИзбриши