Rotkvice su vrlo interesantan sastojak ljetnih salata. Preporučuje se da ih se ne soli, da bi zadrzale sva svoja svojstva.Poslužite kao predjelo, prilog uz pečenja ili kao samostalno jelo.Dobro oprane rotkvice, neoljuštene, iseći na tanke listiće a vezice mladog luka na duže duguljaste komade. Isečene rotkvice i mladi luk staviti u dublji sud, pa ih preliti prelivom od kisele pavlake koji se pravi na ovaj način: za 2 veze rotkvica i 2 veze mladog luka dovoljno je 1/8 litara kisele pavlake.
Dobro umutiti kiselu pavlaku, zatim joj dodati kafenu šoljicu ulja, malo soli, bela bibera i nekoliko kapi soka od limuna. Listiće rotkvica i mladog luka preliti ovim prelivom, pa izneti na sto.
Ova salata služi se najčešće sa pohovanim pilećim ili jagnjećim mesom.
Prijatno
Dobro umutiti kiselu pavlaku, zatim joj dodati kafenu šoljicu ulja, malo soli, bela bibera i nekoliko kapi soka od limuna. Listiće rotkvica i mladog luka preliti ovim prelivom, pa izneti na sto.
Ova salata služi se najčešće sa pohovanim pilećim ili jagnjećim mesom.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар